April 27, 2016

Dr James Morgan

James Morgan has been marketing and producing events since 1989.

He is a Senior Lecturer in Events at the University of Westminster, London and the Founder of Event Tech Lab, a partnership community for event technology start-ups, developers, event professionals and investors. He is also on the International Live Event Association’s Chicago based international education council. As a respected speaker, writer and industry commentator, James has judged industry awards internationally and is passionate about educating the event professionals of the future.

He takes an avid interest in promoting quality standards and professionalism in the events industry.


Професорот Морган е во маркетинг и евент индустријата уште од 1989 година. Тој е искусен предавач во областа на настаните на University of Westminster во Лондон и е основач на Event Tech Lab, заедница за start-up-и за евент технологии, развивачи, евент професионалци и инвеститори. Како ценет говорник, писател и коментатор во евент индустријата, професор Морган честопати е дел од жиријата на интернационални награди и признанија. Негова пасија е и постојаното едуцирање на идни професионалци во индустријата, секогаш инсистирајќи на високи стандарди и професионализам во евент индустријата.

 

За повеќе информации следете ја фан страната на Showtime и побрзајте да го резервирате вашето место тука.