April 6, 2017

Press releases

Второ издание на единствената конференција за трендови во евент индустријата – Showtime 2017

По успешното прво издание минатата година, Showtime се враќа со уште посилна програма.

>>> НЕ ПРОПУШТАЈТЕ – Super Early Bird билети (2.614 МКД) до 10.04.2017 <<<

Единствената конференција за трендови во евент индустријата кај нас, оваа година најавува проширено, регионално издание, со уште поголем број на интернационални говорници и фокус на најактуелните трендови и теми во евент и MICE индустријата во периодот кој доаѓа.

Се работи за конференција која ќе ја стави Македонија на мапата на индустријата која во моментов е во огромен подем и раст како регионално, така и глобално – евент индустријата, односно MICE (meetings, incentives, conferences & events) индустријата. Станува збор за конференција која ниту еден маркетинг професионалец не смее да ја испушти со оглед на тоа дека настаните во живо, директните промоции, incentives, активации, тим билдинзи итн се се’ повеќе користена алатка за сметка на традиционалните медиуми кои се поретко ја допираат посакуваната целна публика на начин на кој сакаме.

Она што е добро е што истата ќе понуди релевантна содржина и за сите freelance организатори на настани, понудувачи на услуги од оваа дејност, помали агенции и индивидуалци кои сакаат да започнат самостојно да се занимаваат со оваа дејност или да ја градат својата кариера во истата.

Во моментот е објавен првиот круг на говорници – седум интернационални, реномирани професионалци и говорници од индустријата, а од организацијата ветуваат и збогатување на оваа постава.

Дополнително, наскоро очекувајте и најава за Showtime Awards – единствената прилика да аплицирате со вашиот проект и настан во една од повеќе категории, а во конкуренција на регионални апликации и стручно жири од професионалци од индустријата кои ќе ги оценуваат проектите.

Несомнено ова е настан кој ќе ја обедини маркетинг елитата како и останатата бизнис публика и посетители кај нас и од регионот, па не испуштајте да бидете таму!

Следете ја Facebook фан страната и официјалниот веб сајт за повеќе информации околу говорниците и агендата на настанот.

Не ја испуштајте приликата за Super Early Bird билети по цена од 2.614 денари до 10.04.2017!

Ако се уште ве интересира зашто треба да бидете таму, погледнете овде!


2nd Edition of the only conference for the latest trends in the event industry – Showtime 2017

After the last year’s successful first edition, Showtime is back with pretty upgraded/ even stronger program.

>>> DO NOT MISS OUT – Super Early Bird Tickets (42 EUR) until 10th April 2017<<<

The only-of-its-kind conference for the latest trends in the event industry in Macedonia, this year proudly announces extended, regional edition, with even more international speakers and a focus on what are the most popular trends and topics in the event and MICE industry in the following period.

Showtime is the conference that will put Macedonia on the map of the industry, which at the moment is in huge elation and growth regionally, as well as globally – the event industry, or the MICE (meetings, incentives, conferences & events) industry.

This is a conference is a must for every marketing professional, since the live events, direct promotions , incentives, activations, team buildings, etc. are a trending tool, that throw the traditional media into a dark shadow, because of the lack of effect and impact they have on the targeted audience.

What is great is that Showtime 2017 will offer a highly relevant content for every freelance event organizer, supplies in the industry, small agencies and individuals that have the will and desire to individually get involved in the event industry or build their career within it.

The first round of speakers are announced at the moment – seven international, well known professionals and speakers from the industry, yet, the organizer promise even more well known figures to join them.

Additionally, be ready for the soon-to-be-announced Showtime Awards – the exclusive opportunity to apply with your project or event in one of the many categories and to compete with the regional applications, where the winners will be determined by the competence of the jury, consist of professionals from the industry.

Certainly, this is the event that will unite the marketing elite, as well as the rest of the business audience and attendees from Macedonia, as well as the region, so make sure you will be there!

For more information about the speakers and the agenda of the conference follow the Facebook fan page and the official website.

Don’t miss the opportunity for the Super Early Bird Tickets for the price of 42 EUR, until 10th April 2017!

If you are still interested/ curious why you should attend Showtime 2017, check this!